Located in a happy and peaceful garden a few steps from the center of Lugano,
the Grotto della Salute, since its origins at the end of the nineteenth century, has been characterized by the authenticity and simplicity of its culinary offerings.
Today with the addition of both a touch of elegance to the venue and a more contemporary cuisine.
The Restaurant
Located in a happy and peaceful garden a few steps from the center of Lugano,
the Grotto della Salute, since its origins at the end of the nineteenth century, has been characterized by the authenticity and simplicity of its culinary offerings.
Today with the addition of both a touch of elegance to the venue and a more contemporary cuisine.
Our menus
Stagionali
Primavera al Grotto
Le Entrate
Foie gras d’anatra caramellato ai semi di papavero con riduzione di porto bianco, piselli, levistico e avocado
34
Tartare di gamberi con insalatina di asparagi al tartufo nero, maionese ai ricci di mare
40
Cipolla ripiena di primizie e mandorle con purea di fave alla menta, yogurt greco e crema di cipolle all'aceto di vino
22
Asparagi alla benedict su fondente di porri al porto bianco e spugnole
26
Le Paste Fresche
Tagliatelle con calamaretti, fave, limone e briciole croccanti all’erba cipollina
28
Agnolotti patate viola in salsa di baccalà con primizie, pomodori canditi e quinoa tostata
26
Risotto agli asparagi con ragout di spugnole
28
Fregola in sugo di datterino giallo e frutti di mare, piselli, cappesante e basilico
28
I Secondi
Filetti di sogliola alla mugnaia con salsa al burro bianco, asparagi e nocciole
46
Coscia di faraona in casseruola, salsa leggera al vino e foie gras, cipollotti e piselli
38
Rib eye di manzo con salsa alla senape e pepe verde, bietole e champignon
46
“Hamburger” di capretto panati alle erbe con composta di melanzane marinate alla menta, olio di pistacchi tostati e pecorino
36
Flan di piselli al finocchietto con ortaggi di primavera e riduzione agrodolce di barbabietola
28
The chef
Fabio Barbaglini
Already working at the age of 14, in the kitchens of Lake Maggiore, Fabio Barbaglini completed his studies in Switzerland, and then worked in various international starred restaurants, until he opened his first restaurant at the age of 23, the "Caffè Groppi" in Trecate (No), awarded the Michelin star in 2003.
Since 2022 Fabio Barbaglini has been part of our team at the Grotto della Salute as Chef.
Find out more
Eating with the Artist
The Grotto della Salute exhibits the works during 2023
by Marco Tamburro
Find out more